Wat zou jij ‘eigenlijk’ wel willen?

Datum

Wat zijn jouw onbewuste of bewuste verlangens?

Eigenlijk Persoonlijke Groei Waarden Verlangens WEnsen

Wat zou jij ‘eigenlijk’ wel willen? | Ontdek het met een workshop Soulcollage

Hoe vaak hoor je jezelf zeggen: “Ja ik ben best wel een tevreden mens; maar eigenlijk zou ik nog wel…” Heb je er al eens bij stil gestaan hoeveel ruimte, dromen en verlangens er in het woordje ‘eigenlijk’ zitten? 

Binnen ACT (Acceptance And Commitment Therapy) zetten we vooral in op de relatie die we met bepaalde dingen, mensen of situaties hebben’. Taal, of de woorden die we ergens aan geven proberen we juist minder belangrijk te maken. Een uitzondering daarop is het woordje ‘eigenlijk’… In deze blog leg ik je uit waarom dat is, wat je met ‘eigenlijk’ kunt en nodig ik je van harte uit voor een workshop Soulcollage.

Eigenlijk is ‘eigenlijk’ een droom of verlangen van je hart. Je hoofd (of je verstand) vind dat eigenlijk best alles lekker loopt, je hebt het gewoon goed op de rit. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, want dan gaat het gewoon goed en loop je waarschijnlijk niet tegen hele grote problemen aan óf je hebt een fijne modus gevonden om er mee om te gaan.

Het woordje ‘eigenlijk’ is dan je hart dat zich toch ook nog even wil laten horen; je mooie hart met haar dromen, ideeën en verlangens. ‘Stel je eens voor dat…’ Aan mijn coachees stel ik vrijwel altijd de wondervraag: Stel dat je met helemaal niets of niemand rekening zou hoeven houden, geen obstakels, geen mitsen of maren, wat zou je dan het allerliefst doen nu? Met wie zou je zijn? Waar zou je zijn?

Mensen delen dan – met een glimlach op hun gezicht of een traan van ontroering- wat ze ‘eigenlijk’ het liefst zouden willen. In eigenlijk en in de wondervraag zitten dus heel veel waarden, verlangens en toekomstbeelden verstopt. En dat zijn hele mooie ingangen naar persoonlijke groei! ‘Eigenlijk’ zet je dus met stil staan bij dit woordje stil bij wat jou hart je vertellen wil en daarmee de eerste stap naar persoonlijke groei.

Mooie ingangen voor een coachingtraject dus! Wil je niet meteen aan de coaching of begeleiding? Maar wil je wel eens weten wat jou hart eigenlijk te vertellen heeft? Zonder dat jouw hoofd meteen allerlei beren op de weg gaat voorspellen? Dan kun je ook al hele mooie inzichten krijgen uit een worskhop Soulcollage die ik maandelijks binnen Studio Puur Geluk organiseer. Woon je in Zuid Limburg (of ben je hier in de buurt rond die tijd) dan zie ik jou heel graag om aan de slag te gaan met jouw Soulcollage!

Reserveer jouw plekje...

De eerstvolgende workshop staat gepland op Vrijdag 8 maart 2024 om 9:30 uur in Superstudios – Oliemolenstraat 60 in Heerlen (Zuid Limburg). Reserveer hier meteen jouw plekje en neem gezellig iemand mee. Een laagdrempelige kennismaking met Studio Puur Geluk en Moniek. Besluit je na deze workshop te kiezen voor een volledig coaching traject? Dan verreken ik de investering voor deze workshop op jouw factuur. 

Meer
berichten