Persoonlijke groei en terug mogen vallen op je netwerk
Persoonlijke Groei; Coaching; ACT, Balans, Acceptance and commitment therapy

Datum

Persoonlijke groei is een proces van bewustwording en verandering. Het gaat om het ontwikkelen van vaardigheden, kennis en inzichten die je helpen om jezelf te verbeteren en je doelen te bereiken. Het is een continu proces dat je hele leven doorgaat. Soms mag je daar best wat hulp bij vragen, want het vraagt moed en doorzettingsvermogen om te groeien.

Persoonlijke Groei; Coaching; ACT, Balans, Acceptance and commitment therapy

Ik zie het vaak bij mijn coach cliënten én herken het ook bij mezelf: Je hebt hard aan jezelf gewerkt en je gaat je steeds meer als de nieuwe jij gedragen. Daar reageren mensen op… En dat kan op een positieve manier zijn, maar helaas soms ook op een minder fijne manier. Want; ‘Jij hebt je altijd zo opgesteld en nu doe je ineens dit?’ of ‘Doe nu maar gewoon, want zo hebben we het altijd gedaan in onze familie’.

Het vraagt van jou dan veel kracht en doorzettingsvermogen om, in kleine stapjes, tóch steeds meer je eigen weg te gaan. Daarom ook de afbeelding van de matroesjka’s, als metafoor:

  • Op wie mag en kan jij altijd terugvallen?
  • Sta je jezelf toe om te groeien? Of staat je toch nog iets in de weg?
  • Sta je jezelf ook toe af en toe ook een stapje terug te doen? Te kiezen voor de ‘kleinere’ jij?

Wanneer jij coaching bij mij volgt dan wil ik er in ieder geval voor je zijn; ik loop een stukje met je mee en je mag op mij terugvallen als dat nodig is. Maar hoe fijn is het, wanneer je óók weet op wie je in je netwerk terug kunt vallen?

Terugvallen op je netwerk is een belangrijk onderdeel van persoonlijke groei. Het kan moeilijk zijn om alleen te werken aan persoonlijke groei en soms heb je de hulp van anderen nodig. Je netwerk kan je helpen bij het vinden van nieuwe kansen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het overwinnen van obstakels.

Hier zijn enkele tips om terug te vallen op je netwerk:

  1. Wees duidelijk over wat je nodig hebt: Als je hulp nodig hebt, wees dan duidelijk over wat je nodig hebt. Leg uit wat je probleem is en vraag om specifieke hulp.
  2. Wees dankbaar: Als iemand je helpt, wees dan dankbaar. Laat ze weten hoeveel hun hulp voor je betekent. En dat is voor veel mensen toch best een grote stap, je kwetsbaar opstellen…
  3. Bied hulp aan: Als je netwerk je helpt, bied dan ook hulp aan als dat nodig is. Het is belangrijk om te onthouden dat het geven en nemen is in een netwerk. Maar houdt hierbij wel ook je eigen grenzen in de gaten en probeer je altijd te verbinden met jóuw waarden. Vanuit welke drijfveer help ik nu een ander?
  4.  

Persoonlijke groei is een belangrijk onderdeel van het leven en het is oké om terug te vallen op een coach, therapeut of je netwerk. Het kan je helpen om je doelen te bereiken en jezelf te verbeteren. 

Ben jij benieuwd naar jouw grotere matroesjka’s? 

Heeft een bepaalde gebeurtenis, kort geleden of al wat langer geleden, er voor gezorgd dat je je balans en richting bent kwijtgeraakt? Of staan familiepatronen jou in de weg? Ik help je graag op weg naar meer balans, inzichten en persoonlijke groei.

Plan zelf jouw vrijblijvende kennismaking in en ontdek of wij een klik hebben en welk traject bij Studio Puur Geluk past bij jou! Je bent van harte welkom!

 

Meer
berichten