Moet ik dit nu doen

Datum

Moet ik dit nu doen

Voor het weekend had ik een post ingepland op de socials van @prilbegin … Althans, dat dacht ik. Het stond vanochtend dus hier, bij Studio Puur Geluk. ‘Whatief’ (mijn verstand) kan daar dan helemaal op los gaan en ervoor zorgen dat er acuut stress ontstaat. Nu ik Whatief wat beter heb leren kennen door ACT geef ik hem ook wat meer ruimte hiervoor. Wat is er dan nu anders dan voorheen? Ik ga het gesprek met Whatief aan, dat ging vanochtend om 8:20 uur zo:

Whatief: A kijk ze liken je post van Pril Begin… op STUDIO PUUR GELUK! Pas het onmiddellijk aan!
Ik: Pff alweer?!
Ik: MOET ik dit nu doen? W: Jazeker juf, dit moet aangepast!
Ik: Moet IK dit nu doen? W: Nee joh, laat iemand anders het weer opknappen…
Ik: Moet ik DIT nu doen? W: Nee, FOCUS!
Ik: Moet ik dit NU doen? W: Nu niet, maar straks wel als je terug bent van M. naar school brengen!
Het was uiteindelijk zo aangepast, ik had zelfs een kopje koffie er bij gepakt… en ik moest lachen met Whatief en mezelf.

Wil je ook leren om flexibeler met overtuigingen, gedachten of stress om te gaan? Afstand leren nemen van wat jou weg kan houden van focus of je waarden? Kijk eens of ACT wat voor jou zou kunnen zijn. 

Meer
berichten