Over ACT – Acceptance & Commitment Therapy

Heb je soms het gevoel dat je geleefd wordt door het leven? Dat je door gebeurtenissen, de realiteit van alledag, overtuigingen of gedachten soms de verbinding met je zelf kwijt bent? 

Door bepaalde gebeurtenissen of vanuit persoonlijke groei komt iedereen vroeg of laat op een ‘kruispunt’ in het leven. Als geen ander weet ik dat het leven niet maakbaar is, het overkomt je… en soms kom je in situaties die je helaas niet kunt veranderen. 

Wat je wel kunt veranderen is de manier waarop je met gebeurtenissen, overtuigingen en gedachten om kunt gaan. In het coachingtraject geef ik je praktische handvaten waardoor je weer meer grip op je leven krijgt. Door middel van Acceptatie, defusie en mindfulness leer je afstand te nemen van negatieve gedachten en overtuigingen. Met de thema’s ‘het zelf’, waarden en toegewijde actie geef je weer meer ruimte aan de dingen die voor jou echt belangrijk zijn. 

Ik laat jou graag ervaren wat een ACT mindset jou voor moois kan brengen! 

Innerlijk Kind therapie Zuid Limburg

Innerlijk Kind Therapie

Als mooie aanvulling op ACT heb ik me geschoold in Innerlijk Kind Therapie. Indien gewenst neem ik in jouw traject ook oefeningen mee uit deze mooie therapievorm. 

Overtuigingen ontstaan vaak in onze jeugd of kindertijd. Innerlijk Kind Therapie geeft mooie oefeningen om jouw innerlijk kind te helen en als volwassene met meer balans in het leven te kunnen staan. 

Ben jij klaar voor de ontmoeting met jouw innerlijk kind? 

Coaching in een groep

Binnen Studio Puur Geluk starten regelmatig nieuwe groepstrajecten waarin we met een kleine groep van ca 6-8 deelnemers aan de slag gaan met ACT. Wanneer je graag aan de slag wil met ACT en daarnaast ook graag van de ervaringen van anderen leert dan is een groepstraject interessant voor jou! 

Binnen ACT blijf je ‘uit de inhoud’ maar ik ben er van overtuigd dat Delen ook Helen is, vooral bij lotgenoten die bijvoorbeeld te maken hebben gehad met een kindje met een moeilijke start. Daarom plan ik in deze groepstraining altijd ook ruimte in voor het delen van je verhaal. 

Ook in company mogelijk! 

Individueel traject

Wil je graag met ACT aan de slag maar dan liever niet in een groep? Ben je op zoek naar een combi tussen ACT en innerlijk Kind Therapie? Wil je een ‘kort’ traject of ga je voor het jaartraject? Het kan allemaal. 

In een individueel traject starten we net als bij de groepstrajecten met een individuele intake waarin we kennismaken en op zoek gaan naar jouw focus voor dit traject. 

In een individueel traject probeer ik altijd zoveel mogelijk af te stemmen op jouw interesses. Ben je graag buiten? Dan is het mooi om ook te kunnen leren van de natuur. Creatief? Creatieve werkvormen passen prima binnen ACT. Liever gewoon gesprekken en oefeningen? Ook prima. 

 

Wat kost coaching of ACT bij Studio Puur Geluk

Inclusief gebruik van de ACT Guide App

Zowel in het groepstraject als in een individueel traject krijg je toegang tot de ACT Guide app.
Hierin ontvang je in een beveiligde omgeving interessante weetjes, filmpjes en oefeningen die je in je eigen tijd kunt uitvoeren. Superhandig!

ACT Master

Ja, vertel me meer over act!

Als ACT-master vertel ik je graag wat ACT voor jou kan betekenen. Wanneer zie ik je?