Over ACT – Acceptance & Commitment Therapy

Heb je soms het gevoel dat je geleefd wordt door het leven? Dat je door gebeurtenissen, de realiteit van alledag, overtuigingen of gedachten soms de verbinding met je zelf kwijt bent? 

Door bepaalde gebeurtenissen of vanuit persoonlijke groei komt iedereen vroeg of laat op een ‘kruispunt’ in het leven. Als geen ander weet ik dat het leven niet maakbaar is, het overkomt je… en soms kom je in situaties die je helaas niet kunt veranderen. 

Wat je wel kunt veranderen is de manier waarop je met gebeurtenissen, overtuigingen en gedachten om kunt gaan. In het coachingtraject geef ik je praktische handvaten waardoor je weer meer grip op je leven krijgt. Door middel van Acceptatie, defusie en mindfulness leer je afstand te nemen van negatieve gedachten en overtuigingen. Met de thema’s ‘het zelf’, waarden en toegewijde actie geef je weer meer ruimte aan de dingen die voor jou echt belangrijk zijn. 

Coaching in een groep

Binnen Studio Puur Geluk starten regelmatig nieuwe groepstrajecten waarin we met een kleine groep van ca 4-6 deelnemers aan de slag gaan met ACT. Wanneer je graag aan de slag wil met ACT en daarnaast ook graag van de ervaringen van anderen leert dan is een groepstraject interessant voor jou. 

Ben je graag buiten en wil je graag leren van de inzichten die de natuur ons te bieden heeft? Dan is ACT & Natuur mogelijk iets voor jou! 

Wil je je graag laten verassen door ACT in combinatie met het creatieve proces?  (en nee, je hoeft niet creatief te zijn) Dan is ACT & Creatief een aanrader! 

Individueel traject

Wil je graag met ACT aan de slag maar dan liever niet in een groep? 

Geen probleem; ook een individueel traject is mogelijk bij Studio Puur Geluk. In een individueel traject starten we net als bij de groepstrajecten met een individuele intake waarin we kennismaken en op zoek gaan naar jouw focus voor dit traject. 

In een individueel traject probeer ik altijd zoveel mogelijk af te stemmen op jouw interesses. Ben je graag buiten? Dan is het mooi om ook te kunnen leren van de natuur. Creatief? Creatieve werkvormen passen prima binnen ACT. Liever gewoon gesprekken en oefeningen? Ook prima. 

 

Inclusief gebruik van de ACT Guide App

Zowel in het groepstraject als in een individueel traject krijg je toegang tot de ACT Guide app.
Hierin ontvang je in een beveiligde omgeving interessante weetjes, filmpjes en oefeningen die je in je eigen tijd kunt uitvoeren. Superhandig!

ACT Master

Ja, vertel me meer over act!

Als ACT-master vertel ik je graag wat ACT voor jou kan betekenen. Wanneer zie ik je?